Säg mig HUR skall man rösta i år?

Med själ och hjärta? Eller av uppgraderad frustration över svikna löften? I ren protest? Eller av en innerlig önskan att ruska om det politiska livet?

Och att det nu, i den elfte timmen, flyter upp politiska lik, det ena efter det andra i alla partier… Ja, då blir min inneboende besvikelse och ilska än större.

Det är skrämmande att våra folkvalda inte kan läsa innantill, inte kan de regler och avtal som gäller för dem; att de anser sig som övermänniskor med rätt att använda våra skattemedel lite hur som helst till privata resor, boenden, bilersättningar. Om någon enda av oss ”vanliga Svenssons” skulle göra samma sak, skulle vi åtalas direkt för bedrägeri, mista våra tjänster, få självlysande stämplar i pannan för evig tid.

Så länge jag minns har det alltid funnits olika regler för Swea Rikes och Swea Rikets invånare. Men det verkar inte göra något… Har någon sett/läst/hört att någon politiker ställt sig vid skampålen och på allvar beklagat sina s k misstag? Nej, de avgår, blir en bild i tidningen den ena dagen och på den andra får de ut full lön och avgångsvederlag och förmodligen pension resten av livet, 10 x större än den fattigaste fattigpensionären i Sverige som under sitt strävsamma liv betalat skatt, skött sig, inte gjort en fluga förnär…

Så ser den svenska rättvisan ut. Och partiprogrammen ser ut som nedan, starkt förkortat:

M skallar ”LIKA FÖR ALLA”. (De har glömt fattigpensionärerna. Detta konstaterar jag efter att ha korresponderat med dem.)

L talar om ”Frihet…” (Ett stort ord som kan betyda oerhört mycket och olika saker för de flesta.)

KD tycker att ”Vi skall kunna lita på Sverige”. (Vilket Sverige? VEMS Sverige?)

C säger ”FRAMÅT!” på sina affischer. Framåt – mot vad då?

S strategi ”Sverige skall bli tryggare”. (Ha, ha! Genom att ge en miljard i bidrag till elcyklisterna???)

V: ”Sverige behöver mer jämlikhet” – Det senaste utspelet var att studenterna bör få semesterersättning… (Jag svimmade nästan.)

MP: Grön ideologi. – Visserligen älskar jag färgen grön, men inte Gredilin, förlåt Fridolin. Och inte heller att Lövin åker Business class när vi andra skall betala extra skatter på flyget och använda mer fossila bränslen och… Ja, ni vet.

MED (Medborgerlig samling) Mer sans. Det är ett down-to-earth-parti, men tyvärr för litet för att kunna påverka utgången anno 2018.

SD manar till ”Förändring på riktigt” utan slogans på sina valaffischer, bara personer.

Jag kör med uteslutningsmetoden. Först åker SD eftersom jag är same och därmed inte svensk och med andra ord inte röstberättigad enligt dem.

S har redan åkt ut med soporna eftersom Löfvéns ”Vi måste ta ansvar!”-ord de senaste fyra åren inte gällde S själva och deras politik. En fråga till S: Har sjukvården blivit bättre under er tid? Köerna minskat? (Jag visste väl att ni skulle svara NEJ på frågorna. Med min tolkning: Brist på ANSVAR!)

V och MP åker samma väg; dels för att V har väldigt lätt för att lova miljarder hit och dit utan att ha täckning för summorna (varifrån de skall få slantarna framgår aldrig) och MP därför att deras miljöpolitik nu anammats av alla partier. Sverige behöver inga enfrågepartier!

Vad återstår?!?

Förmodligen förtvivlan den 9 september.